Bangladeş Vizesi

Sosyal, özel ya da ticari pek çok sebep, Bangladeş ülkesine gitmenize olanak tanıyabilir. Bunun için de kaçınılmaz bir şekilde Bangladeş vizesi almak gerekecek. Bu durumda Bangladeş’e vize almak için yapılması gereken pek çok işlemin söz konusu olduğunu da göz önünde bulundurarak bir yol izlemek çok önemlidir. Yapılması gereken tüm bu işlemler ve uygulanacak olan adımlar her zaman için bir öncü firmanın takibinde gerçekleşmelidir. İşte bu sebepten dolayı da Bangladeş’ten vize almak isteyen bir turist adayının bu işlemlere başlamadan önce ilk başta kendisine bir vize danışmanlık firması bulması gerekir.

Taç Vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi Bangladeş vize işlemleri konusunda atılacak olan adımların her bir aşamasında turist adaylarına yardımcı olur. Bangladeş için ulaşım ve konaklama gibi pek çok konuda da işlemlerde aktif bir rol oynayacak olan Taç Vize’nin deneyimli ekibi ile iletişime geçerek bu konularda daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz.

Bangladeş Vize Talep İşlemleri

Bangladeş vize talep işlemleri her zaman için ön başvuruyla başlar. Bangladeş vize işlemi yapmak durumunda kalan bir turist adayının Bangladeş Dışişleri Bakanlığı’na internet aracılığıyla ulaşması ve Bangladeş Konsolosluğu ile irtibat kurması gerekir. 

Bangladeş vize randevuları direkt olarak konsolosluk ya da herhangi bir aracı kurumdan yapılmaz. Bu aşamada işleri online bir şekilde halledebilecek olmak turist adaylarını inanılmaz bir şekilde rahatlatır. Ayrı yeten işlemlerin de çok daha düzenli bir şekilde ilerleme kat etmesi, Bangladeş Konsolosluğu yabancılar ve göç idaresi vize işleri birimi tarafından bu sayede sağlanmış olur. Bu noktada Bangladeş Konsolosluğu, turist adaylarından sadece bir ön bilgilendirme formu talep edecektir.

Bangladeş Vize Başvuru İşlem Evrakları Nelerdir?

Bangladeş vize başvuru işlem evrakları nelerdir? Bangladeş’e vize almak isteyen bir turist adayı her zaman için nüfus kaydı ile ilgili belgeleri tamamlamak zorundadır. Her ne kadar Bangladeş vizesi almak kolay mı sorusuna olumlu bir yanıt versek de sonuç olarak farklı bir ülkeye gitmek için, dünyanın neresinden olursa olsun her turist adayının mutlak suretle nüfus bilgilerini konsolosluğa vermesi gerekir. Bangladeş ülkesinin vize başvuru belgelerini hazırlarken e-devletten bir tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgâh ve kimlik çıktısı almak yeterli olacaktır.

Bangladeş seyahatinden sonra en az 6 ay daha geçerli olabilecek olan ve Bangladeş vizesinin işlenebilmesi için 2 sayfa boş yere sahip olan bir pasaport da gerekli olan belgeler arasında yer alır. Ayrıca Bangladeş seyahat belgeleri de bu evraklar arasında detaylı bir şekilde yer almak zorundadır. Bu belgeler, Bangladeş’te kalınacak olan otelin rezervasyon kayıtları ve gidiş ve dönüş olarak alınacak olan uçak biletleri olacaktır.

Bangladeş vize başvuruları için detaylı bir şekilde doldurulmuş bir başvuru formu ve vize talep dilekçesi, güncel tarihli ve arkasında beyaz fon olan 35 ve 45 ebatlarında iki adet fotoğrafın da Bangladeş Konsolosluğu vize işleri birimine teslim edilmesi son derece büyük bir önem taşır. Evliyseniz evlilik cüzdanınızın renkli fotokopileri ve iş yeri çalışma belgelerinin de Bangladeş vize işlemleri için hazırlamış olduğunuz dosyada yer alması gerekir. Ayrıca hesap dökümlerinin de detaylı bir şekilde teslim edilmesi Bangladeş vize talep aşamasında etkili olacak olan belgeler arasında yer alır.

Bangladeş ülkesinde sağlık açısından bir sorun yaşamamak için ayrıca turist adaylarının mutlaka yaptırması gereken bir takım aşılar da söz konusu olacaktır. Bu sebepten dolayı da yurt dışı aşı karnesinin de bu evraklar içinde çok önemli bir yeri vardır. Ayrıca yurt dışı seyahat sağlık sigortası ve seyahat engeli olmadığına dair de bir belge Bangladeş vize işlemleri için gerekli olacaktır.

Bangladeş Vize Başvuru Formu

Bangladeş vize başvuru formu Bangladeş vizesine müracaat edecek olan bir turist adayının kişisel ve resmi olmak üzere bir takım bilgilerine ulaşmak için gerekli olan bir belge olarak karşımıza çıkar. Bangladeş Konsolosluğu yabancılar ve göçmenler vize işleri birimi tarafından son derece detaylı bir şekilde ele alınacak olan bu formda belirtilmiş olan her bir husus, mutlaka Bangladeş başvuru evrakları ile birebir uyuşmak zorundadır.

Bangladeş Vize Talep Dilekçesi

Bangladeş vize talep dilekçesi bir turist adayının Bangladeş ziyaretinin kapsamını ve gerekçesini öğrenmek adına Bangladeş Konsolosluğu vize işleri birimi tarafından son derece önemli görülen bir dilekçe olacaktır. Bu dilekçenin tüm yazım kurallarının göz önünde bulundurularak turist adayı tarafından yazılması gerekir.

Bangladeş Vizesi Kimlere Verilir?

Bangladeş vizesi kimlere verilir konusu ile ilgili olarak da turist adaylarına bir açıklama yapacak olursak, bu ülkenin dışişleri bakanı tarafından yapılmış olan açıklamalara bir göz atmakta fayda vardır. 6 ay boyunca 3 aylık bir zaman zarfı için Bangladeş ülkesine diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu statüsüne sahip olan kişiler, herhangi bir vize işlemi yapmadan kolayca giriş çıkış yapabilir. 

Umuna mahsus olan ulusal statüde yer alan pasaport hamilleri ise Bangladeş seyahatini gerçekleştirmek üzere bir vize talebinde bulunarak bu talebin olumlu bir şekilde geri dönüş almasını beklemek durumundadır.

Genel olarak Bangladeş ülkesinin vize politikası hakkında pek çok turist adayı tarafından merak edilen detaylardan biri de Bangladeş kapı vizesi veriyor mu konusu olmuştur. Ancak Bangladeş ülkesinin kapı vizesi gibi bir uygulaması söz konusu değildir.

Bangladeş Vizeleri Neler?

Bangladeş vizeleri neler başlığı altında da bu ülkenin ne tür vizeler verdiğine şu şekilde göz atabiliriz;

  • Bangladeş öğrenci vizesi
  • Bangladeş spor faaliyetleri için vize
  • Bangladeş eş, dost, akraba ve aile ziyaret vizesi
  • Bangladeş tüccar vizesi
  • Bangladeş fuar vizesi
  • Bangladeş transit geçiş vizesi
  • Bangladeş etkinlik vizesi
  • Bangladeş seminer ve konferans vizesi
Bangladeş vize çeşitlerine göz atarak bu ülke için yapmak istediğiniz seyahat konusunda seçmeniz gereken vizenin kafanızda netleşmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu durumda vizelerin süresine de dikkat ederek Bangladeş tek girişli vize mi ya da Bangladeş çok girişli vize mi veya da uzun süreli mi kısa süreli mi tercih edeceğinize de karar vermeniz gerekir.

Bangladeş Vizesi Ne Kadar Sürede Hazırlanır?

Bangladeş vizesi ne kadar sürede hazırlanır konusunda fikir sahibi olmak isteyen turist adayları için hazırlamış olduğumuz bu başlık altında tam olarak vize işlemlerinin ne kadar sürdüğünü günü ve saatine kadar belirtmek mümkün değildir. Ancak Bangladeş vizesi için bir araya getirmeniz gereken evrakları genel olarak online bir şekilde çıkartacağınız için çok uzun sürmeyeceğini de söylemek mümkün olacaktır.

Bangladeş vize evrakları içinde eğer ki özel bir detay söz konusu ise bu noktada işlem sürenizin de uzaması normaldir. Pasaportunuz yoksa pasaport çıkartmak için bir bekleme süresi olabilir. Ancak bütün belgeleriniz hazırsa aşağı yukarı 1 hafta içinde vizeniz çıkartılabilir.

Bangladeş Vizesi Kaç Para?

Bangladeş vizesi kaç para? Bangladeş vize tiplerinin bu konuda son derece etkin bir rol oynadığını aklınızdan çıkartmamanız lazım. Bu sebepten dolayı da sizlere en doğru bilgiyi Taç Vize verecektir.